Posted by on 12 november 2023

Het was enkele weken geleden dat mijn wekker op de zondag weer lekker op tijd ging. Door een weekje vakantie in Spanje en vorige week het onstuimige weer, was het dus alweer even geleden dat ik had gedoken. Mijn droogpak maar weer van het rek gehaald en alle duikspullen in de koffer gedaan, maar ook mijn fles, AED en zuurstofflessen ingeladen. Naast de duik spullen werden ook het hete water voor de koffie en wat lekkers voor de bij de koffie ingeladen. Toen we klaar waren zijn we op ons gemak richting Zeeland gereden. Met het opkomende zonnetje en de bijbehorende rode gloed was het genieten om zo de zondagmorgen door te brengen. We waren nog net niet bij Bruinisse toen Taco al zijn zondagochtend foto stuurde… Wat een pracht foto! Omdat er verder geen auto’s achter ons zaten zijn wij ook even gestopt bij de sluizen van Bruinisse om ook vandaar een uitzicht foto te maken, natuurlijk niet zo mooi als die van Taco…

Na iets meer dan een uur rijden reden wij de parkeerplaats van Nieuwe Kerkweg op, waar maar een handvol auto’s geparkeerd stonden. Niet veel later arriveerde ook Taco, met in zijn kielzog Susan. Die blijkbaar al kilometers achter elkaar aan reden zonder dat Taco het in de gaten heeft gehad. Met het verdwijnende ochtend zonnetje werd er nog even bij gepraat waarna iedereen zijn spullen ging klaar maken.

Taco heeft voordat hij zelf zijn spullen omdeed mijn setje alvast bij de duiktrap gebracht en toen we allemaal klaar waren zijn we de trappen gaan beklimmen. Met een droogpak is het toch een zwaardere beklimming als met een natpak, maar sommige duiken het gehele jaar in een droogpak en maken dus ook deze toch in het warme weer….. Eenmaal met zijn alle aangekomen bij de trappen van de steiger, die erg glad waren, zijn de laatste spullen goed gedaan om vervolgens met zijn alle onderwater te verdwijnen. Omdat het zo rustig was en het zicht goed leek hadden we afgesproken om richting de Reefballs te gaan… Het is zeker 6 jaar geleden dat ik daar heb gedoken. Taco ging ons voor en na enkele minuten kwamen we al de eerste Reefball tegen. Daar hebben we lekker rond gesnuffeld en foto’s gemaakt, natuurlijk hebben we elkaar wel in het oog gehouden. Uiteindelijk kwamen we bij de laatste Reefball en zijn we op zoek gegaan naar de Zeedahlia én… Gevonden! Hierna zijn we lekker verder gaan duiken en hebben onderweg nog enkele loslopende Kreeften op beeld gezet. Na een half uur hadden we even overleg over wat te doen en toen gaf Taco aan dat zijn droogpak handschoen lek was, maar dat hij geen kou had. Ondanks dat zijn we na een kleine veertig minuten toch weer om gedraaid en op ons gemak terug gedoken. Tijdens de terugweg kwamen we nog enkele Zeenaalden en losloppende Noordzeekrabben tegen.

Na een kleine zeventig minuten kwamen we bij de steiger bovenwater, waar we werden opgewacht door enkele mensen in rood/gele pakken van de Duitse Reddingsbrigade. Omdat ze bijna allemaal met hun handen in de zakken stonden maakte wij ons ook niet gelijk druk. Achteraf bleek dat zij met een grote groep aan het duiken waren.

Gezamenlijk zijn we terug richting de auto’s gegaan en moest iedereen voorzichtig de trap betreden omdat hij nu wel erg glad was. Eenmaal bij de auto’s werden de spullen afgedaan, afgespoeld en opgeruimd om vervolgens nog even lekker met zijn alle te genieten van een thee/koffie en Zeeuwse bollussen.

Zoals jullie gewend van ons zijn, zijn er vandaag ook weer beelden gemaakt, deze zijn te zien in onze online album… 2023-11-12 | Nieuwe Kerkweg #14.

Al met al weer een geslaagde duik en ook voor mij weer een goede start van het winterseizoen in het droogpak.

 

Op zondag 3 december gaan we duiken in Todi, Beringen België. Wil je ook mee? Boek zelf je entree ticket via de volgende link Entree ticket Todi zondag 3 december. Omdat het even rijden is gaan we pas om 11:00 uur duiken, voor deze tijd dus je ticket boeken! Waarom om 11:00 uur? Het is, zoals eerder gezegd, een stukje rijden en we kunnen pas dan pas om 11:00 uur naar binnen en we hebben 2 uur de tijd om ons om te kleden, uitrusting uit te zoeken/samen te stellen en weer om gekleed buiten te komen. Geef bij je boeking aan dat je behoort bij de groep “Duikbuddy Dordrecht”. Als je mee gaat en hebt geboekt, laat het dan even weten zodat we onderling kunnen afspreken om samen te rijden. Meer informatie kun je vinden op https://www.todi.be/nl/onderwatersport/duiken/

 

Een ander oplossing om de koude dagen door te komen is…. Om mee te gaan met onze jaarlijkse duikvakantie in januari? Dat kan…. Iedereen is welkom! Kijk voor alle informatie op  Duikvakantie 2024.


Kroon Holding

 
Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl Fit2dive.nl