Posted by on 19 november 2023

Vandaag stond eigenlijk “Het gemaal” van Dreischor op de planning, maar omdat het de afgelopen dagen zoveel had geregend en ervoor vandaag best wel wat wind voorspeld was hebben we de planning om gegooid en zijn we naar de Boothelling van de Zevenhuizerplas gegaan. Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik hier heb gedoken, natuurlijk zie je hier wel wat minder leven als in de Oosterschelde of de Grevenlingen, maar ondanks dat kan je hier een prima en lekker ontspannen duik maken.

Omdat ik altijd, en ook op zondag, vroeg wakker ben was dit vandaag ook weer het geval. Lekker rustig aan kunnen doen omdat het vanuit Dordrecht maar een half uurtje rijden is. Het was onderweg ook richting Rotterdam lekker rustig op de weg. Ik reed ruim van tevoren de parkeerplaats op en niet veel later arriveerde andere duikers die er opleidingsduiken gingen maken. Even een fotootje van het van het uitzicht de groepsapp in gegooid, waarna Jos aangaf dat hij ook onderweg was. Door allerlei omstandigheden bij andere waren we vandaag maar met zijn tweeën.

Voordat Jos er was ben ik alvast begonnen met het klaar maken van mij uitrusting en het richting de boothelling te brengen. Toen ook Jos er was hebben we alles verder gereed gemaakt en de droogpakken dicht geritst om richting het water te gaan. Op de helling de laatste zaken goed gedaan, kompas gesteld en bovenwater uitgezwommen naar het punt waar we altijd afdalen, daar waar de kleiwanden beginnen. Het duikplan was om rechtuit te duiken omdat ik daar nog nooit was geweest, zogezegd, zo gedaan. Duimen omlaag, een klein knikje naar elkaar en we verdwenen onderwater. Jos dook aan de kant van de kleiwand en zou het navigeren voor zijn rekening nemen, natuurlijk was ik ook wel nieuwsgierig hoe we doken en keek ik natuurlijk regelmatig op mijn kompas. Na enkele minuten lag er een mooie paling voor me en ik probeerde Jos zijn aandacht nog te trekken om hem te laten zien, maar voordat ik überhaupt contact kreeg met Jos, was de paling alweer weg… jammer, want ook geen foto. Na iets meer dan een half uur zijn we gedraaid en zijn we ondieper gaan duiken. Tussen de 5 en 7 meter was er nog volop groen van de waterplanten te zien waartussen heel veel kleine visjes zich verstopte. Ook nog enkele rivierkreeftjes gezien, maar verder eigenlijk niet veel gezien. Maar moet zeggen dat de kleiwanden toch wel erg mooi zijn en de hele kleine zoetwater mosseltjes er tegenaan klevend. Het was inmiddels bijna zeventig minuten toen we bij de roze meisjes fiets op een meter of zeven aankwamen. Jos seinde dat we daar de koers richting de kant konden nemen. Eerst nog even onze saftystop gemaakt voordat we verder doken. Na tachtig minuten kwamen enkele meters naast de boothelling boven water, oftewel netjes gedaan al zeg ik het zelf.

De parkeerplaats was al wat voller als op het moment dat wij te water gingen. Rustig hebben wij al onze spullen naar de auto gebracht hebben we deze opgeruimd en zijn we uit onze droogpakken gestapt. Nadat we alles hadden ingepakt zijn we ons nog even gaan opwarmen bij “Flow Food & Adventure”, de nieuwe naam van het restaurant “de Blokhut”. Onder het genot van koffie hebben we lekker bij kunnen praten en toen we weer waren opgewarmd zijn we huiswaarts gegaan.

Dit keer geen foto’s van de duik, maar dat komt ongetwijfeld de volgende keer zeker weer.

 

Op zondag 3 december gaan we duiken in Todi, Beringen België. Wil je ook mee? Boek zelf je entree ticket via de volgende link Entree ticket Todi zondag 3 december. Omdat het even rijden is gaan we pas om 11:00 uur duiken, voor deze tijd dus je ticket boeken! Waarom om 11:00 uur? Het is, zoals eerder gezegd, een stukje rijden en we kunnen pas dan pas om 11:00 uur naar binnen en we hebben 2 uur de tijd om ons om te kleden, uitrusting uit te zoeken/samen te stellen en weer om gekleed buiten te komen. Geef bij je boeking aan dat je behoort bij de groep “Duikbuddy Dordrecht”. Als je mee gaat en hebt geboekt, laat het dan even weten zodat we onderling kunnen afspreken om samen te rijden. Meer informatie kun je vinden op https://www.todi.be/nl/onderwatersport/duiken/

 

Een ander oplossing om de koude dagen door te komen is…. Om mee te gaan met onze jaarlijkse duikvakantie in januari? Dat kan…. Iedereen is welkom! Kijk voor alle informatie op  Duikvakantie 2024.


Kroon Holding

 
Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl Fit2dive.nl