Posted by on 18 mei 2023

Hemelvaartsduik…..    om 7 uur gaat mijn wekker, waarom gaat mijn wekker ik heb toch vrij…. O ja, we gaan duiken. Ik sta rustig op en kleed me aan. Hop naar beneden en de waterkoker aanzetten. In de tussentijd smeer ik wat boterhammen en bedenk dat dit wel weer veel op werken begint te lijken. Tijdens het spullen inladen moest onze Shadow (kater) nog ff zijn inspectie van de auto doen en na zijn goedkeuring kon ik vertrekken. Ik was Oudenbosch nog niet uit of ik kom de 1e duikbuddy al tegen. Na een half uurtje rijden kom ik op de parkeerplaats aan. En jawel er staan alweer heel wat auto’s en zelfs een hele grote groep boven op de dijk een duik briefing te doen. Ojee dat belooft wat…….nadat alle buddy’s aanwezig zijn worden rustig aan alle setjes opgebouwd.

Aangezien mijn bolderkar momenteel wat technische storingen heeft, had Jeff zijn steekwagen maar weer eens uit het stof gehaald. Nadat alles vastgezet/omgehangen was werd er richting de trap gegaan. Het goede nieuws was voor mij 😉 Sandra stelde zich vrijwillig om de steekwagen mee de dijk op te nemen. Eenmaal op de trap aangekomen bleken we toch niet de enige met hetzelfde idee. Gauw werd alles voor Jeff klaar gezet in het water en werd er besproken welke richting we op zouden gaan.

Eenmaal onderwater was het zicht toch niet om naar huis te schrijven. Zeg maar gerust heel slecht. Na 2 pogingen gedaan te hebben om af te dalen besloten we om een stuk uit te zwemmen en daar nog eens af te dalen. Nu was het zicht wel goed. Ik mag zelfs zeggen dat het zeer goed was (voor Bergse Diepsluis begrippen), zeker een meter of 5. Nu nog zoeken naar de sepia rekken. Na een minuut seinde Jeff dat hij er wat gevonden had. Het was een mooie stellage waar kleine visjes rond zwommen en grote knotszakpijpen op groeide. Na wat foto’s en filmpjes gemaakt te hebben gingen we weer door naar de volgende, in de tussentijd zagen we ontzettend veel kleine platvisjes. Plotseling seint Jeff met zijn lamp. Voor hem zweeft een klein bolletje, een minuscule Sepiola. Nou is de Sepiola een dwerg inktvis maar zo klein had ik hem nog nooit gezien. Een stukje verder zagen we er nog 1 maar dan een stukje groter zo hebben we er bij elkaar een aantal gezien….echt bijzonder. Toen we dijk gevonden hadden zijn we weer op de weg terug gegaan. Onderweg hebben we meerdere Sepia rekken gezien wel met eieren van Sepia en Pijlinktvis maar helaas geen Sepia of Zeepaardje. Nadat we een aantal kolibries en neerploffende duikers hadden ontweken besloten we maar om richting het ondiepe te gaan.

Eenmaal bovenwater schrokken we van de file die het water in ging. Misschien maar goed dat we vroeg gaan duiken. Voor de mensen die na dit geklets nog de details willen weten….duiktijd 55 minuten , max diepte 7 meter en een temperatuur van jawel 14 graden celcius. Dus mocht je nog twijfelen, het is heerlijk te doen in je natpak en het word alleen maar warmer.

Nadat alle setjes waren opgeruimd werd er natuurlijk onder het genot van koffie en een koek van Sandra nog nagepraat over de duik. Tot volgende keer buddy’s.

Een compilatie van de video’s is te bewonderen via 2023-05-18 | Bergse Diepsluis en de foto’s zijn te vinden in onze album 2023-05-18 | Bergse Diepsluis.

Gastredacteur: Lex


Kroon Holding

 
Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl Fit2dive.nl