Posted by on 30 april 2023

Ge-updated op 2 mei 2023 om 10:25 pm

Op het gemak opgestaan om met een volgeladen auto richting Zeeland te rijden, vandaag weer eens een duikje maken bij de welbekende “Nieuwe Kerkweg”. Rustig rijdend over de snelweg en later de N59 richting Zierikzee om vandaaruit binnendoor via allerlei kleine plaatsjes richting Den Osse te rijden. Al bellend het kleine dorpje “Looperskapelle” inrijdend en weer uitrijdend kwam  langzaam het logo van onze duikgroep in beeld van mijn achteruit kijkspiegel. Het Was Taco die rondrijdt met het logo van onze duikgroep op zijn bus. Achteraf bleek dat hij al rijdend een foto van zijn voorganger had gemaakt.

Toen we beide onze auto’s hadden ingeparkeerd, op een toen nog redelijk lege parkeerplaats, zijn wel al wachtend op de andere buddy’s in het zonnetje lekker aan het bijkletsen geweest. De dames kwamen niet heel veel later ook aan, maar toen begon de parkeerplaats al redelijk gevuld te raken. Daar besloten we om maar in actie te komen en ons klaar te maken voor de duik.

Toen mijn spullen klaar waren, waren Taco en Susan zo vriendelijk om mijn spullen richting het steiger te brengen. Omdat ik met Dianka aan het overleggen was riep Taco op afstand of mijn krukken ook daar heen moesten. En ik wist dat hij een geintje maakte, en daarom reageerde ik met “ja graag”. Deze communicatie werd door Susan iets anders op gevat en zij nam naast mij lood ook mijn krukken mee. Op de trap welke over de dijk gaat, kwam Taco erachter dat ze de krukken bij had en de twee kwamen niet meer bij toen Taco het uitlegde. Wellicht dacht Susan dat Taco na mijn setje ook mij “even” over de dijk zou sjouwen. Het verhaal werd eenmaal terug ook met Dianka en mij gedeeld. Met zijn alle er smakelijk om gelachen.

Er werd in de droogpakken gestapt en ritsen werden gesloten om vervolgens met zijn alle de tocht richting het steiger te maken. Beide dubbyparen gingen hun eigen weg. Susan en Taco hebben lekker rond gesnuffeld in het ondiepe deel, waar heel veel moois is gezien zoals Zeedonderpad, Kreeft, en heel veel slakken (Groene Wier en Brede Ringspriet slakken). Dianka en ondergetekende zijn richting de helling gedoken om daar vervolgens naar links te gaan. Ook wij hebben veel Groene Wier en Brede Ringsprietslakken gezien, maar ook mooie Kreeften. Het zicht was goed, maar soms werd dit erg stoffig door alle duikers en vooral opleidingsduiken die er vandaag gemaakt werden. Na een uurtje was iedereen weer terug bij de instap en werd gezamenlijk terug richting de auto’s gegaan.

Inmiddels stond de parkeerplaats goed vol en zijn wij nog even in het zonnetje bij elkaar gaan zitten om na te praten. Hopelijk vandaag voor lange tijd mijn laatste droogpak duik, ik snak naar het natpak duiken en het water in je pak. Nee, ik hoor jullie wel denken “dat water kan ook in je droogpak…geen probleem”, maar nee ik bedoel duiken in het natpak. Het kan goed, met een minimum temperatuur van 10,9 graden op 10 meter diepte.

Vandaag zijn er alleen foto’s gemaakt en te bekijken via de volgende link 2023-04-30 | Nieuwe kerkweg.

Volgende week duiken we ook wéér, dan gaan we vanwege de springtij ook weer naar de Grevelingen. Alleen dan naar een niet al te bekende stek voor velen, dus houd de app in de gaten en meld je aan als je mee wilt.