Posted by on 4 juni 2017

Vandaag heb ik gedoken met mijn nieuwe pak. Mares is helaas gestopt met de productie van de Isotherm (NG) pakken. Hier door ben ik na 20+ jaren duiken met deze pakken gaan rond kijken naar een waardige opvolger. Na de deskresearch ben ik uitgekomen op de Waterproof SD4. (Ik had de combat ook nog overwogen maar ik wilde geen zakken/tassen op mijn benen).

Het passen:

Gisteren hebben Hugo en Leo (Lucky Dive Centre) mij eerst uitgebreid de verschillen uitgelegd tussen de verschillende versies en opties van de pakken uit SD serie. Hierna heb ik het pak aangetrokken en het viel mij op dat ik er makkelijk en erg soepel in gleed. Het pak voelde direct vertrouwd aan. Ik moest allen even wennen aan de been/knie beschermers. Ik had nog even getwijfeld of ik een maatje groter zou nemen maar na diverse buigingen, spiegel sessies en feedback van de heren waren we van mening dat deze maat perfect was. De T-zip rits is wat robuuster uitgevoerd dan ik gewend was van de mares en doet nu niets meer onder van de droogpak ritsen.

De duik:

Ik ben gelijk naar 12 meter gegaan en kwam gemakkelijk onderwater. Het pak zit prima en er komt (bijna) geen water binnen. Het drijfvermogen is prima. Onderwater kan je je makkelijk bewegen en de lucht in het pak gaat er via de benen weer uit. Na een duik van 80 minuten was er van afkoeling totaal geen spraken. Aan het einde van de duik moest ik wel wat werken op 3-5 meter om onderwater te blijven dus de volgende keer 1kg lood extra mee.

Eind oordeel:

Het pak is een aanrader! Het is niet het goedkoopste pak maar dan heb je wel wat. Goede lange ritsen voor de mouwen en benen. En het pak straalt wel wat uit qua kleur en model.

 


Zoals elk jaar organizeren wij weer komende januari een duikvakantie naar Egypte. Ben jij geïntreseerd? Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina hiervoor. Klik op de volgende link Duikvakantie 2025.

 

 


Kroon Holding


Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl
Posted in: Buitenduik, Nieuws