Posted by on 15 september 2024

September is dit jaar de maand van de Grevelingen, blijkbaar. Zo zijn we als elk jaar de eerste zondag van september te vinden bij Nieuwe Kerkweg en vandaag was het de beurt aan “Het gemaal” van Dreischor.

Al vroeg kwamen weer de eerste mooie zonsopgangsfoto’s in onze app. Na de gemaakte foto’s stapte de fotografen in de auto om richting Dreischor te rijden. Zelf scheen de mooie oranje opkomende zon in mijn achteruitkijkspiegel. “Wat is dat genieten” dacht ik nogal rijdend over de A59 richting knooppunt Sabina om daarna richting Bruinisse te rijden.

Bij aankomst op de parkeerplaats stond Lex al lekker zijn spullen klaar te maken. Verder was de parkeerplaats helemaal leeg met uitzondering van de berg zand/grind die er al enkele weken en misschien wel maanden ligt. In het zonnetje even staan bij kletsen. Niet veel later arriveerde ook Taco. Nu was het wachten op Susan en Brandon. Brandon had gelukkig nog een plekje en Susan kon door haar kleine auto naast Lex parkeren zodat de rode loper voor haar uitgerold kon worden.

Inmiddels was de parkeerplaats vol gestroomd met een groep duikers uit België. Tegelijk zijn de twee groepen te water gegaan. In het begin doken we lekker achter onze zuiderburen aan en was het zicht echt heel prima. Snuffelend en struinend over de bodem en tussen de Oesters werden regelmatig leuke en mooie dieren gezien. Een Zeenaald en diverse kreeften waren de eerste bewoners die ons welkom heette. Toen we tussen de Oesters stro zagen liggen wisten we dat we in de buurt van het gemaal waren aangekomen. Helaas werd toen ook het zicht een stuk minder, er waren namelijk enkele duikers die het nodig vonden om als kolibries met hun vinnen omlaag te duiken. Met als gevolg… Een grote stofwolk. Gelukkig lieten wij ons hierdoor niet wegjagen en zijn we niet veel later gekeerd om het ondieper op te zoeken. Omdat we ondertussen het gemaal op diepte waren voorbij gedoken kwamen we het mooi begroeide gemaal tegen op de terugweg. De helling voor de uitlaat is bezaaid met mosselen en de palen zitten vol Oesters. Tussen al deze schelpen zit volop leven. Duizenden garnalen in verschillende grote, maar ook diverse Zeedonderpaden van klein naar groot. Als kers op de taart werd er ook nog een paling gezien. En op de foto, dus bewijs!

Na bijna een uur en een kwartier was iedereen boven en zijn we na het opruimen van alles spullen nog even lekker in het zonnetje gaan zitten om bij te praten onder het genot van thee/koffie. Vandaag had Susan iets lekkers mee gebracht voor bij de thee/koffie.

Weer een heerlijke en gezellige duikochtend. Natuurlijk is er ook weer beeldmateriaal gemaakt. Via onderstaande links kun onze foto’s en compilatie van videos bekijken.

Volgende week duiken we weer en ook dan weer in de Grevelingen. Dus sluit gerust weer eens aan!

PS; We organiseren weer een duikvakantie in begin januari. Mocht je geïnteresseerd zijn, klik op de link onder dit artikel voor meer informatie. Iedereen is welkom!


Zoals elk jaar organizeren wij weer komende januari een duikvakantie naar Egypte. Ben jij geïntreseerd? Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina hiervoor. Klik op de volgende link Duikvakantie 2025.

 

 


Kroon Holding


Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl