Posted by on 2 september 2024

Zoals bijna iedereen weet staat de 1e zondag in September de memorial duik en BBQ op de duik kalender. Een dag in het teken van duiken en herdenken.

Als ik om 8 uur de parkeerplaats op rij van de Nieuwekerkweg verwacht ik dat het rustig zal zijn op dit tijdstip. Helaas stonden er al behoorlijk wat auto’s met duikers. Rustig aan druppelde alle buddy’s binnen. Nadat alle setjes op zijn gebouwd en de buddyparen waren gemaakt Zijn we rustig met zijn allen over de trap richting de instapplaats gegaan. Eenmaal onderwater gingen we allen diverse richtingen op.

Het zicht was tussen de 1,5 meter tot 5 meter met een lekkere 18 graden. Tussen de oesters werd divers leven gevonden. Zee dahlia’s, de nieuwe Kameleongrondel, hele grote kreeften, diverse Krabben waaronder de grote Noordzee Krab en diverse Steurgarnalen (lekker met knoflook volgens sommige). Na 98 minuten kwamen de laatste duikers boven water.

Nadat alle setjes waren opgeruimd genieten we normaal van een bakkie koffie/thee, maar nu werd er ff gauw genoten van een lekker stukje fruit en daarna ging iedereen snel naar huis om te douchen en om te kleden voor het 2e deel van de dag ……de BBQ. De BBQ wordt traditiegetrouw gehouden bij Grill-it in Dordrecht. Daar werden we ontvangen door Marcel en zijn vrouw Fran (dat spreek je uit met een a i.p.v. een e). Toen wij hier aankwamen was het al een gezellige bezigheid. Marcel was bezig om de BBQ voor te bereiden en Fran was al druk om drankjes in te schenken. Rustig aan druppelde iedereen binnen. Toen Marcel het signaal gaf aan Jeff was het tijd voor de jaarlijkse herdenking.

Een moment om stil te staan bij onze buddy’s die ons ontvallen zijn. Na een minuut stilte nam Marcel weer het woord en nodigde ons uit om te genieten van al het lekkere eten wat hij voor ons had bereid. Er was heerlijke Spaanse ham, Hamburgers, zelfgemaakte worsten, shortribs en nog veel meer.

Na een gezellige en vooral heerlijke avond is iedereen huiswaarts gegaan. Wij willen iedereen bedanken voor de aanwezigheid en gezelligheid. Marcel en Fran bedankt voor al het heerlijk eten. Tot de volgende keer

Gast redacteur: Lex

Foto’s van gisteren zijn te zien in onze fotoalbum Duikbuddy Memorial duik & BBQ 2024,

Eerste zondag in september…. zet hem alvast vast in je agenda! Dan is er ook volgend jaar weer een Duikbuddy Memorial Duik en BBQ.


Zoals elk jaar organizeren wij weer komende januari een duikvakantie naar Egypte. Ben jij geïntreseerd? Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina hiervoor. Klik op de volgende link Duikvakantie 2025.

 

 


Kroon Holding


Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl