Posted by on 25 augustus 2024

Op het programma de Zeelandbrug. Na een rustige, zonnige rit werd ik bij aankomst vrolijk begroet door Jeff, Esther en Friso en Nanda. Vandaag mag ik mee met de slakkenexperts. We gaan voor het blauwtipje. Plan is naar de 15 meter, tegen de stroom in en op de terugweg lekker scharrelen.

Dat heb ik geweten.Was lekker trappelen daar rond 15 meter om nog wat voorruit te komen. Maar absoluut de moeite waard. Algauw zagen we de eerste sepia. Een van de tientallen die we later nog tegen zouden komen van 2 tot een cm of 10. De gladde wratslakken doken ook al vrij vlug op. Opeens een seintje van Esther. Was dat nou? Een grote, witte, gladde klodder? Wat dichterbij is duidelijk een kroon te zien. Mijn eerste ontmoeting met een satijnslak. De glimlach op mijn gezicht gaat er niet meer vanaf. De duik gaat verder over een vlakte met allemaal, wuivende kokerwormpjes. Dat blijft toch ook altijd weer een mooi gezicht. Ondanks een zicht van een a anderhalve meter en aardig wat stof. Door het zicht mis ik de sepiastokken tot ik er letterlijk met mijn neus bovenop zit. Toch maar even goed kijken. De hoop op een zeepaardje is er bij iedere Oosterschelde duik. Met de lamp langs de stokken uitkijkend naar een beestje van een cm of 4 a 5. Heel groot is de verassing als ik de s- vorm zie. Alleen een heel stuk groter verwacht. Wauwwieeeee!!!!!! Mijn eerste zeepaardje ooit in natuurwater gezien. En wat is hij mooi, met zijn leuke koppie en dikke buik. Die moet uiteraard op de foto. En dat is gelukt. Wat is zo’n onverwachtse ontmoeting toch ontzettend gaaf!

Na een laatste blik schuif ik opzij voor mijn buddy’s. Zodat ook zij kunnen kijken. Dan krijg ik de vraag hoeveel bar ik nog heb. Oeps 40. Door alles wat ik zie onderweg, heb ik dit niet in de gaten gehouden. En hoewel dit zeker een aandachtspunt voor de volgende duiken is, ben ik blij dat ik er vandaag niet zoveel aandacht voor had. Anders had ik het zeepaardje gemist. Maar goed, omhoog naar ondieper water dus voor de 3 min stop en op naar de kant.

Het scharrelen is er daardoor bij ingeschoten en een blauwtipje? Hoe ziet hij eruit? Geen idee. Maar deze duik is onvergetelijk. Mijn eerste satijnslak en zeepaardje 😃 Uiteraard hebben we na afloop nog even lekker na gekletst in het zonnetje. Deze keer met lekkere wraps van Nanda. Ik kijk uit naar onze volgende duik. Dan gaan we naar de Kerkweg en hebben we de memorial bbq. Ga je ook mee?

Gastredacteur: Susan

Natuurlijk zijn er vandaag ook weer foto’s gemaakt. Deze kun je bekijken via onderstaande link.

2024-08-25 | Zeelandbrug #32.

Vandaag is de laatste dag dat je je nog kunt aanmelden voor de BBQ voor volgende week zondag. Mocht je dat nog niet gedaan hebben…. grijp dat nu nog je kans. Lees onderstaande tekst en link maar eens.


Zoals elk jaar organizeren wij weer komende januari een duikvakantie naar Egypte. Ben jij geïntreseerd? Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina hiervoor. Klik op de volgende link Duikvakantie 2025.

 

 


Kroon Holding


Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl