Posted by on 11 augustus 2024

Het was alweer twee weken geleden dat ik mijn laatste duik had gemaakt. Ondanks het heerlijke weekje weg naar de Olympische Spelen verlangde ik toch wel weer naar het maken van een duik. Ondanks dat het animo voor vandaag niet al te groot was, het zal de vakantieperiode zijn, werd er toch weer gedoken door onze duikbuddy’s.

Een uurtje na de hoogwater kentering was afgesproken bij de Pijlers van de Zeelandbrug. Sommige hebben hier hele mooie duiken gemaakt en andere hoeven er niet zo nodig te duiken. Toch was de parkeerplaats al aardig bezet toen ik als eerste van onze groep aan kwam. Rustig in het zonnetje mij fles nog bijgevuld en mijn spullen verder gereed gemaakt. Ondertussen kwamen de andere aangereden. Voordat we verder gingen met het klaar maken van de spullen hebben we eerst even lekker bij zitten praten. Natuurlijk konden we nog wel even door gaan, maar we kwamen uiteindelijk om een duikje te maken. De vooruitzichten waren goed. Een totaal vlakke Oosterschelde met een mooi zonnetje schijnend op het water.

Rustig hebben de laatste zaken goed gedaan bij de trap of zelfs in het water. Lekker dat dat nu kon zo zonder enige golf. Na onze kantwacht, Taco, gedag te hebben gezegd verdwenen wij onder water. We waren nog geen minuut aan onze duik begonnen en Susan scheen al heel enthousiast met haar lamp in mijn ogen. Ze zag een Wrat slak, en nog een en nog een. Dat ging uiteindelijk de gehele duik zo door. Niet dat ze continu in mijn ogen bleef schijnen, maar dat we Wratslakken zagen en ook veel van hun strengen eitjes. Niet veel later na onze eerste Wrat slak zagen we ook de eerste baby Sepia. Ook hiervan hebben we er tijdens deze duik ontelbaar veel van gezien.

We zullen een kwartier tot twintig minuten aan het duiken zijn geweest toe we een Flamenco-Platworm tegen kwamen. Het is een beetje saai, maar ook hiervan hebben we er tijdens deze duik ongeveer vier tot vijf van gezien.

Het zal na een half uur zijn geweest toen we grof gestoord werden in onze zoek tocht naar een Zeepaardje. Het waren duikers die uit de diepte kwamen en bijna dwars door ons heen doken om naar ondieper water te gaan. Dan maar even onder hun langs en ondertussen de vinnen en de buddylijnen proberen te ontwijken.

Na driekwartier zijn we van tien meter diepte teruggegaan naar zes meter om daar met de stroming mee ons terug te laten voeren richting de instap. Helaas geen Zeepaardje deze duik, maar het was een hele mooie duik van bijna tachtig minuten met een zicht van tussen de drie en vijf meter. Het water was op tien meter diepte al negentien graden.

Met beide een grote glimlach op ons gezicht kwamen we weer veilig boven water bij de trap. Daar stond onze kantwacht ons op te wachten samen met een Duits echtpaar die ons vroegen welke keuze ze moesten maken Strijenham of de Zeelandbrug. Wij hebben ze geadviseerd bij de Zeelandbrug een duik te maken. En ze onze foto’s laten zien zodat ze wisten waar ze naar moesten zoeken.

Het beeldmateriaal, inclusief foto’s van onze kantwacht zijn te bekijken op 2024-08-11 | Zeelandbrug.

Heb jij je nog niet ingeschreven voor Memorial duik & BBQ, dat kan nog even. De aanmelden blijven gelukkig lekker binnen komen. Aanmelden kan nog steeds via onderstaande link.


Zoals elk jaar organizeren wij weer komende januari een duikvakantie naar Egypte. Ben jij geïntreseerd? Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina hiervoor. Klik op de volgende link Duikvakantie 2025.

 

 


Kroon Holding


Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl