Posted by on 5 augustus 2024

Vandaag stond Dicky´s Place eigenlijk op de planning maar, de wandelvereniging had vakantie en de wandelschoenen waren lek. Er is besloten om toch maar op een andere locatie te duiken. Den Osse Nieuwekerkweg is het geworden. Mede omdat op 1 september hier ook de jaarlijkse memorial duik is wilden we controleren of alles er nog was. Omdat er iemand op Taco moet passen omdat Han S. met vakantie was heb ik me opgeofferd om mee te gaan.

Nadat we hadden gecontroleerd of de trap het nog deed kwamen we erachter dat het water er ook nog was. gelukkig maar anders waren we op de verkeerde plaats. Eenmaal in het water hebben we de vinnen aangetrokken en zijn we de diepte in gegaan……naja nadat we natuurlijk eerst nog over het ondiepe stuk rechtuit zijn gedoken. Op dit ondiepe stuk is nog best veel te zien tussen het rode en bruine wier en de oesters is verbazend veel leven van slakjes tot zeenaalden en weg sprintende krabben, garnalen en spookkreeftjes. eenmaal de diepte weer gevonden zijn we voor de verandering eens rechts gegaan. Ik was hier al heel lang niet geweest, normaal gaan we links omdat dat rustiger en “mooier ” is maar deze keer eens voor rechts. Er hingen op diverse hoogtes een mistige waas waardoor het er allemaal mysterieuzer en spannender was. voor we het wisten doemden er grote objecten op uit de mist. Het waren de Reefballs. Rondom en in de Reefballs waren steenbolken en kreeften te vinden. Taco heeft zelfs een paling gespot, ook werden we vergezeld door honderden visjes in scholen die zodra je er licht op scheen verdwenen in het niets en dan weer terug kwamen. Na een tijdje ronde de 8 a 9 meter te hebben rondgescharreld zijn we gedraaid en terug gegaan op een meter of 5 a 6. hier terug duikende over de oesterbank kwam af en toe de zon door in combinatie met de mistige stukken en de visjes om ons heen werd het gewoon magisch om te duiken. Na 84 minuten staken we onze hoofden weer boven water, waar we werden opgewacht door Francis met haar SUP waar ze eindelijk weer eens gebruik van is gaan maken. Het zicht was wisselvallig maximaal 5 meter en de temperatuur was een lekkere 20 graden. Maar zoals Taco altijd zegt: duiken gaat niet om het onderwater zijn maar de gezelligheid voor en na de duik.

Nadat we onze spullen hadden ingepakt hebben we lekker nagenoten van de koffie/thee en meegebrachte ananasstukjes. Ook hebben we nog vol bewondering zitten kijken naar de vele duikers die van of naar het water gingen. Het is fantastisch te zien dat het niet uit maakt wie je bent of hoe oud je bent, of dat je een uitloodloodriem mee neemt of in je shorty te water gaat. Het duiken verbind ons allemaal, iedereen groet elkaar, maakt een praatje met volstrekt vreemden, vraagt advies aan ervaren oude rotten of geeft advies aan nieuwelingen. Duiken dat is onze sport! het was weer heerlijk………………..O ja de controle van de stek is goed verlopen en de Memorialduik kan hier gewoon door gaan. Vergeet niet je ook in te schrijven voor onze heerlijk BBQ.

Beeldmateriaal is te bekijken via de volgende link: 2024-08-04, Den Osse.

Gast redacteur: Lex


Zoals elk jaar organizeren wij weer komende januari een duikvakantie naar Egypte. Ben jij geïntreseerd? Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina hiervoor. Klik op de volgende link Duikvakantie 2025.

 

 


Kroon Holding


Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl