Posted by on 14 juli 2024

Het is zondag en dan staat standaard een duik van onze groep gepland. Vaak is het vroeg verzamelen om de drukte voor te zijn en iedereen rustig naar huis kan gaan. Zo ook deze ochtend. Vandaag stond Anna Jacobapolder weer op de planning. Enkele weken geleden waren we hier weer na jaren. Toen doken we altijd in de haven, maar sinds dat de trap er is hier zijn gaan duiken. De laatste keer beviel het zo goed dat we er nu weer zijn.

Vroeger dan normaal was de verzameltijd, 08:00 uur. Taco voorzag ons van het mooie ochtend uitzicht bij hem in het land. Sommige dachten eerst even dat het Stonehenge was, maar nee hoor, het was Nederland.

Taco die als eerste bij de duiklocatie ter plaatse was zag niet veel later de een na de andere buddy de parkeerplaats op rijden. De auto’s werden nog even verplaatst zodat we bij het aan/om kleden weinig last wind hadden. Terwijl wij ons aan het voorbereiden waren vulde de parkeerplaats zich gestaagd. Nog even bij de trap gaan kijken voor degene die hier voor het eerst doken. De trap is inmiddels voorzien van roosters zodat er veilig op/neer gelopen kan worden. Ondertussen werden de buddy paren gevormd. Nadat ook de allerlaatste zaken goed werden gedaan zijn we richting de instap gegaan. Het zal niet meer dan honderd meter lopen zijn vanaf waar wij vandaag de auto’s hebben geparkeerd. Dat is nog eens lekker…. Geen dijk op en neer!

Bij de trap het duikplan nog even besproken om vervolgens per buddy paar af te dalen. Er ligt links van de trap een touw welke de meeste van ons hebben gevolgd. Dit touw brengt je naar de helling met de Oesters. De wand loopt tot ongeveer 10 meter diepte en is begroeid met Oesters en diverse Anemonen. Tussen de Oesters zijn we veel Botervisjes tegen gekomen naast de gebruikelijke verschillende soorten krabben. Verder zijn we nog enkele kreeften en Zeedonderpadjes tegen gekomen. Geen slakken vragen jullie je af? Natuurlijk wel! Brede Ringspriet-, Ruwe Wrat-, Groene Wier- en Harlekijnslakjes waren de slakken die vandaag zijn gezien. Maar wat vooral opviel is de hoeveelheid aan slakken eitjes die over de duiklocatie verdeeld waren. Terug zijn de meeste ondieper gaan duiken om gelijk hun safty stop te maken. Het deel tussen 0 en 5 meter ziet er heel anders uit als dieper, hier zijn de verschillende soorten wieren in overvloed. Groen-, Bruin- en Roodwieren. Ook op deze wieren zijn slakken eitjes te vinden. Tussen de wieren over de schelpen/Oester bodem lopen de Steurgarnalen en Kegelslakken in getalen. En in het Wakame wier werd volop gezocht naar de baby Snotolfjes. Ze waren er niet in zulke getalen als enkele weken geleden, maar er zijn er toch enkele gezien.

Na een uur en een kwartier kwamen ook de laatste twee duikers boven water bij de trap, terug van een heerlijke duik. De gebruikelijke procedure van afspoelen, afbouwen en opruimen werd door iedereen op zijn eigen manier gevolgd. En nadat iedereen klaar was zijn we even lekker uit de wind, in het zonnetje onder het genot van muziek gaan genieten van koffie/thee en het lekkers dat door diverse van ons was meegenomen. Tijdens ons geniet moment kwam nog een verdwaalde fietser voorbij die de pont naar Bruinisse wilde nemen. Maar deze vaart helaas voor hem niet op zondag. Taco was zo aardig om deze meneer (met fiets en al) een lift te geven.

Het was weer een heerlijke ochtend om even je hoofd leeg te maken, een heerlijk begin van de laatste dag van het weekend. Buddy’s, weer bedankt voor de heerlijke duik en ontspannende ochtend.

We hebben weer foto’s verzameld en deze zijn te bekijken in onze online album 2024-07-14 | Anna Jacobapolder.

Volgende week maken we weer een duik, meld je gerust aan zodra de duik in de app komt.

REMINDER! Vergeten jullie je niet aan te melden voor de Memorial duik en BBQ? Je mag je ook voor een van beide aanmelden. Onder dit artikel vind je de link voor het aanmelden.


Zoals elk jaar organizeren wij weer komende januari een duikvakantie naar Egypte. Ben jij geïntreseerd? Meer informatie is te vinden op onze speciale pagina hiervoor. Klik op de volgende link Duikvakantie 2025.

 

 


Kroon Holding


Stelt AED en zuurstof ter beschikking Versluis.nl